jeugd

Crèche en Kindernevendienst

Om de vier weken is er, tijdens de kerkdienst, kindernevendienst.
In de projectperiodes is er elke week kindernevendienst.
Crèche op basis van aanmelding.

Onze gemeente heeft gelukkig ook nog jonge leden. Voor de allerjongste is er tijdens de kerkdienst (op aanvraag) een crèche. Deze wordt gehouden in de Kosterij (eerste deur), waar de jongste kinderen lekker, onder toezicht, hun gang kunnen gaan. Op deze wijze kunnen jonge ouders ook in alle rust de kerkdienst bezoeken.

Op dit moment is het aanbod beperkt. Daarom is afgesproken dat er enkel crèche is in overleg. Er is wel een vast rooster voor de oppassers, maar die komt alleen in actie als u voor zaterdag 16:00 uur een e-mail verstuurt naar: ..
Voor de diensten van de hoogtij dagen, zoals Pasen en Kerst, is er altijd crèche.De kinderen voor de kindernevendienst beginnen (en eindigen) gewoon in de kerk. Voor de Schriftlezing gaan zij onder leiding van de kindernevendienst naar de Kosterij om hun eigen verhaal te horen. Naar de overdenking worden zij, terwijl de gemeente luistert naar orgelspel, door de ambtsdrager van dienst opgehaald.
Omdat het aantal kinderen beperkt is en ouders niet elke week naar de kerk komen, is afgesproken dat er om de vier weken en tijdens de projectweken kindernevendienst is. Hiervoor zijn de volgende data in 2023 vastgelegd:
28 mei, 25 juni, 16 juli, 10 september, 1 en 29 oktober, 19 november,
3, 10, 17 en 24 december.