diaconie

Diaconaalproject 2021

“Omzien naar elkaar” was wat de Diaconie zocht als thema voor het jaarproject. De samenwerking met de Stichting Present Zaanstreek is pure uitwerking hiervan. Stichting Present is een makelaar in vrijwilligerswerk.

Op deze manier kunnen we een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat dan ook nog in onze nabije omgeving.

Onze gemeente kent Stichting Present vooral vanwege de ‘kerstpakkettenactie’, die jaarlijks plaats vindt in de decembermaand. Maar Stichting Present doet nog meer.
Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

In 1 dag komt er echt iets van de grond Dat kan eenmalig, op projectbasis waardoor men met elkaar een zinvolle en goed bestede dag beleeft. Maar ook als een groep zich op structurele basis voor een ander in de Zaanstreek wil inzetten, kan men zich aanmelden. Het doel van Present is om een beweging op gang te brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. En dat werkt. Want met een Present-project komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde!

IBAN Diaconie Protestantse Gemeente: NL96INGB0005157431.
Wilt u aanvullende informatie over dit project en/of hoe u kan meewerken? Neem contact op met L. Peelen (email: .).

Op de diaconale zondag op 7 februari heeft present zijn werk in de dienst toegelicht. U kunt de presentatie hier downloaden.