pastoraat

Leerhuis Aartsmoeders

Op 3 dinsdagavonden (16-11, 30-11 en 14-12) van 19:30 tot 21:00 uur staan wij stil bij de aartsmoeders. We gaan met elkaar op zoek naar de betekenis van deze vrouwen en de verhalen.

De Bijbel vertelt niet alleen over aartsvaders maar ook over aartsmoeders. Dit zijn Sara, Rebecca, Lea en Rachel. Kleurrijke vrouwen met een eigen karakter en met eigen motieven. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van God en de mensen. Daar willen wij in dit leerhuis bij stil staan. Hun optreden was niet altijd even sympathiek.

Sara zorde er bijvoorbeeld voor dat haar slavin Hagar met de zoon van Abraham de woestijn werd ingestuurd. Rebecca liet haar blinde man bedriegen door haar jongste zoon. Hierdoor werd niet de oudste (de door de vader geliefde) zoon de drager van de toekomst van het volk Israƫl, maar de minder voor de hand liggende jongste zoon. In dit leerhuis lezen wij de verhalen over de aartsmoeders uit het bijbelboek Genesis.

Met elkaar gaat we op zoek naar de betekenis van die verhalen, om te ontdekken in hoeverre zij een spiegel vormen van ons eigen leven. Op de eerste avond wordt er een introductie op de verhalen uit Genesis gegeven. Er is geen bijzondere voorkennis nodig om aan dit leerhuis, verzorgd door Annie Wassenaar en ds. Christiaan Ravensbergen mee te doen. Iedereen is van harte welkom!

Data en tijden: dinsdagen 16 en 30 november, en 14 december 2021, van 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Kosterij
Aanmelding gewenst: ds. Christiaan Ravensbergen .